MeMo Rakyat @ Yb Jawab !!!

NOTA RENGKAS >>> MeMo Rakyat !!!

>>> Soalan terakhir untuk ahli nujum Pak Belalang Moden : Dimanakah terletaknya kekuatan bangsa Melayu...pada Melayunya kah...pada ugama islamnya kah... pada ekonominya kah atau pada kuasa politiknya kah ....Silalah jawab hai ahli nujum Pak Belalang Moden... jika salah jawab akan tergadailah bumi Malaysia nanti......???

>>> Terkenang-kenang zaman Mahathir Jadi PM, Muhyiddin Jadi MB .....hari Jumaat telah di tukar kepada Hari Ahad sebagai cuti umum negeri Johor Darul Takzim, ada yang kata Al Sultan murka, rakyat johor gelisah ....selepas lama berlalu, semuanya kembali biasa ....masihkah tuan-puan ingat...!!!

>>> SPRM cuma boleh buat soalsiasat terhadap saksi-saksi pada waktu pejabat 8:30>5:00...Polis pula boleh buat siasatan 24 jam....??? apa reaksi tuan-puan, adakah ini akan memberi kesan kepada kadar rasuah...???

>>> Dari Hotel Mewah berpindah ke SPA...kemudian ke belakang pusat cyber dan restoran ...pindah pula ke ladang kelapa sawit.... Licik betul Dalang kepada Gro China dan dari Lain-lain negara...??? Apakah langkah drastik yang lebih berkesan perlu pihak berkuasa laksanakan...???

>>> Fakta yang mengejutkan : 2 jenis Lapuran Polis yang menduduki carta teratas Lapuran Polis yang diterima di Pejabat Polis Putrajaya > 1. Lapuran Kereta di tarik 2. Lapuran Pergaduhan suami isteri .... kenapalah 2 kes ini banyak menimpa k/tangan kerajaan putrajaya..? tuan-puan rasa, apakah sebab-sebabnya...???